MATCHA ZELENI ČAJ KEIKO PREMIUM 50G VREČKA BIO
SI- EKO - 002
- 80°C
- 1-2 min.
- organic izdelek
Opis izdelka
Kontrolo izvaja SI-EKO-002
Kmetijstvo izven EU
Prihaja iz kraja Kagoshima na najjužnejšem japonskem otoku Kyushu in je organsko pridelan čaj iz sadik saemidori, okumidori in yabukita.
Keiko Matcha Premium Organic je pridelan na tradicionalen način in sodi med klasične matcha čaje. Je rahlo oreškastega okusa in poskrbi za pravo ravnovesje med grenkim in sladkim. Pripravljen napitek ima intenziven vonj in aromo. Matcha Premium je primeren za pripravo tradicionalnega, redkejšega čaja, ki ga Japonci imenujejo usucha.
Priprava matcha čaja je zelo zanimiva. Za pitje se uporablja posebna, večja skodela - CHAWAN, zraven je dobro imeti še metlico iz bambusa - CHASEN, da lahko enakomerno in učinkovito zmešamo napitek. Za doziranje uporabljamo posebno žličko iz bambusa - CHASHAKU, če te nimamo, pa bo seveda dobra tudi navadna čajna žlička. V skodelo damo zvrhano dozirno žličko čaja (2g), nato pa čez vlijemo 1- 1,5 dl vroče vode, ki naj ima približno 80°C. Z metlico najprej počasi razpustimo čaj in ga nato z zelo hitrimi gibi v obliki črke W na sredini skodele (metlica se pri tem ne sme dotikati dna) mešamo tako dolgo, da dobimo napitek enotne zelene barve z mehko in gosto peno na vrhu. Če v končnem napitku ne želimo imeti grudic, je priporočljivo čaj pred pripravo presejati skozi fino sito. S ponavljanjem postopka boste kmalu našli pravo razmerje čaj – voda, ki je najbližje vašemu okusu.
Vrečka vsebuje 50g hermetično zaprtega čajnega prahu.
Še več o matcha čaju si lahko preberete tukaj: www.cha.si/...
Kmetijstvo izven EU
Prihaja iz kraja Kagoshima na najjužnejšem japonskem otoku Kyushu in je organsko pridelan čaj iz sadik saemidori, okumidori in yabukita.
Keiko Matcha Premium Organic je pridelan na tradicionalen način in sodi med klasične matcha čaje. Je rahlo oreškastega okusa in poskrbi za pravo ravnovesje med grenkim in sladkim. Pripravljen napitek ima intenziven vonj in aromo. Matcha Premium je primeren za pripravo tradicionalnega, redkejšega čaja, ki ga Japonci imenujejo usucha.
Priprava matcha čaja je zelo zanimiva. Za pitje se uporablja posebna, večja skodela - CHAWAN, zraven je dobro imeti še metlico iz bambusa - CHASEN, da lahko enakomerno in učinkovito zmešamo napitek. Za doziranje uporabljamo posebno žličko iz bambusa - CHASHAKU, če te nimamo, pa bo seveda dobra tudi navadna čajna žlička. V skodelo damo zvrhano dozirno žličko čaja (2g), nato pa čez vlijemo 1- 1,5 dl vroče vode, ki naj ima približno 80°C. Z metlico najprej počasi razpustimo čaj in ga nato z zelo hitrimi gibi v obliki črke W na sredini skodele (metlica se pri tem ne sme dotikati dna) mešamo tako dolgo, da dobimo napitek enotne zelene barve z mehko in gosto peno na vrhu. Če v končnem napitku ne želimo imeti grudic, je priporočljivo čaj pred pripravo presejati skozi fino sito. S ponavljanjem postopka boste kmalu našli pravo razmerje čaj – voda, ki je najbližje vašemu okusu.
Vrečka vsebuje 50g hermetično zaprtega čajnega prahu.
Še več o matcha čaju si lahko preberete tukaj: www.cha.si/...