ZELENI ČAJ KEIKO SHINCHA CLASSIC 50g BIO
LETNIK 2025 SI - EKO - 002
- 60°C - 70°C
- 30-60 sekund
- organic izdelek
Opis izdelka
Kontrolo izvaja SI-EKO-002
Kmetijstvo izven EU
LETNIK 2025
Shincha je čaj, ki predstavlja začetek obiralne sezone na Japonskem, pravijo mu tudi prvo pomladno zelenje. Je čaj, za katerega so Japonci pripravljeni stati v vrstah pred prodajalnami. Obirajo ga sredi aprila, v Evropo ponavadi prispe sredi maja. Na voljo je le par mesecev, ker ga ne skladiščijo kot ostale čaje. Je le malo sušen čaj z visoko vsebnostjo teanina, kar se kaže v njegovi zelo sveži in sladki aromi ter močnejšem okusu. Čajevci čez zimo počivajo in kopičijo hranilne snovi, ki se spomladi v večji meri izločijo v novo nastale lističe in popke.
Letošnje leto nam je postreglo s posebno kvalitetnimi Shincha čaji. Bio čajni vrtovi v prefekturi Kagoshima, na JZ delu japonskega otoka Kyushu, od koder prihajajo Keiko čaji, se lahko pohvalijo z zemljo, ki je obogatena z vulkanskim pepelom in je zato bolj rodovitna. Noči brez megle v mesecu marcu so pripomogle k temu, da so mladi čajni popki zelo dobro uspevali, se razvijali in rasli s polno močjo. Letošnji Keiko Shincha Classic čaj je narejen iz dveh sort čajevca – Yutaka Midori (70%) in Sae Akari (30%) - prva sorta prihaja iz okrožja Kawanabe, iz mesta Chiran, druga iz mesta Hioki. Lističi so močno obdelani s paro in zato izrazito zeleni in bogate arome. Kombinacija čajnih sort pričara poln okus, ki je hkrati travnat, mehak in z rahlo sadno noto.
Japonski pregovor pravi, da boste ostali zdravi celo leto, če boste pili svež shincha čaj na 88. dan po spomladanskem enakonočju :-).
Čaj je pakiran v lični embalaži, po 50g. Po odprtju priporočamo, da dobro zaprto vrečko hranite v hladilniku ali celo v zmrzovalniku. Tako boste najbolje ohranili svežo aromo čaja.
Nasvet: Shincha čaj je še posebno primeren za pripravo ledenega čaja. Z njim pričaramo zelo osvežilen in poživljajoč poletni napitek. Dvojno merico čaja prelijemo z vodo sobne temperature in ga namakamo od 20 do 30 minut. Precedimo in postrežemo v ohlajenih kozarcih z veliko ledu.
Kmetijstvo izven EU
LETNIK 2025
Shincha je čaj, ki predstavlja začetek obiralne sezone na Japonskem, pravijo mu tudi prvo pomladno zelenje. Je čaj, za katerega so Japonci pripravljeni stati v vrstah pred prodajalnami. Obirajo ga sredi aprila, v Evropo ponavadi prispe sredi maja. Na voljo je le par mesecev, ker ga ne skladiščijo kot ostale čaje. Je le malo sušen čaj z visoko vsebnostjo teanina, kar se kaže v njegovi zelo sveži in sladki aromi ter močnejšem okusu. Čajevci čez zimo počivajo in kopičijo hranilne snovi, ki se spomladi v večji meri izločijo v novo nastale lističe in popke.
Letošnje leto nam je postreglo s posebno kvalitetnimi Shincha čaji. Bio čajni vrtovi v prefekturi Kagoshima, na JZ delu japonskega otoka Kyushu, od koder prihajajo Keiko čaji, se lahko pohvalijo z zemljo, ki je obogatena z vulkanskim pepelom in je zato bolj rodovitna. Noči brez megle v mesecu marcu so pripomogle k temu, da so mladi čajni popki zelo dobro uspevali, se razvijali in rasli s polno močjo. Letošnji Keiko Shincha Classic čaj je narejen iz dveh sort čajevca – Yutaka Midori (70%) in Sae Akari (30%) - prva sorta prihaja iz okrožja Kawanabe, iz mesta Chiran, druga iz mesta Hioki. Lističi so močno obdelani s paro in zato izrazito zeleni in bogate arome. Kombinacija čajnih sort pričara poln okus, ki je hkrati travnat, mehak in z rahlo sadno noto.
Japonski pregovor pravi, da boste ostali zdravi celo leto, če boste pili svež shincha čaj na 88. dan po spomladanskem enakonočju :-).
Čaj je pakiran v lični embalaži, po 50g. Po odprtju priporočamo, da dobro zaprto vrečko hranite v hladilniku ali celo v zmrzovalniku. Tako boste najbolje ohranili svežo aromo čaja.
Nasvet: Shincha čaj je še posebno primeren za pripravo ledenega čaja. Z njim pričaramo zelo osvežilen in poživljajoč poletni napitek. Dvojno merico čaja prelijemo z vodo sobne temperature in ga namakamo od 20 do 30 minut. Precedimo in postrežemo v ohlajenih kozarcih z veliko ledu.